Sklerosering:

Sklerosering blev første gang introduceret af svenskerne Professor, Håkan Alfredsson og Professor, Lars Ohberg i 2001. Metoden går ud på at stoppe den abnorme øgede blodforsyning (Doppleraktivitet) i syge sener, som visualiseres på højt specialiseret ultralydsapparater (high-end maskiner). Sammen med de nye blodkar løber nye smertegivende nerver. Ved at blokere for blodflowet med et middel som hedder polidicanol®(aethoxysclerol), blokerer man både de nye kar og de nerver som tilfører smerten i den syge del af senen. Siden 2001 er der kommet en del studier fra den svenske gruppe og resultaterne er lovende på især Achillessener og springerknæ. Vi har i Danmark ikke kunne påvise helt den samme effekt som i vores Nordiske lande, men metoden kan overvejes når andre metoder har slået fejl.

Midlet polidocanol® anvendes indenfor plastikkirurgi og mave-tarm kirurgi til at “stoppe/slukke” for hhv uønskede kar i huden (åreknuder) og i spiserøret (varicer).

Hos Boesendiagnostics har vi været oppe i Umeå og lære metoden og vi har selv brugt sklerosering i forbindelse med forskning gennem en årerække. Hvis du mener du kan være kandidat til sklerosering så kontakt os for nærmere information og vejledning/rådgivning. Alt afgørende er det dog hvordan din syge sene ser ud på en ultralydsskanning og hvilke behandlingsmetoder du allerede har været igennem.

 

Øverst:

Billeder af selve skleroseringsprocessen. Det er den øgede karaktivitet i senen (farven) som man ultralydsvejledt stopper. Nålen placeres der hvor den røde pil anviser. Herefter injiceres polidocanol indtil man har “slukket” for karaktiviteten til den syge del af senen.

Nederst:

Billeder af vores besøg i Umeå, hvor professor Lars Ohberg (venstre) og professor Håkan Alfredsson (højre) demonstrerer metoden for os.Behandlingen af en patient med kroniske Achillessene problemer(midten).

boesendiagnostics.dk   I   Torvegade 45, 2 sal.   I   1400 København K   I   +45 5386 5096 (ml. 16-18 Man og Ons)   I mb@boesendiagnostics.dk

konsultation efter aftale enten tirsdage eller torsdage  fra kl 16