Sklerosering:

Sklerosering blev første gang introduceret af svenskerne Professor, Håkan Alfredsson og Professor, Lars Ohberg i 2001. Metoden går ud på at stoppe den abnorme øgede blodforsyning (Doppleraktivitet) i syge sener, som visualiseres på højt specialiseret ultralydsapparater (high-end maskiner). Sammen med de nye blodkar løber nye smertegivende nerver. Ved at blokere for blodflowet med et middel som hedder polidicanol®(aethoxysclerol), blokerer man både de nye kar og de nerver som tilfører smerten i den syge del af senen. Siden 2001 er der kommet en del studier fra den svenske gruppe og resultaterne er lovende på især Achillessener og springerknæ. Vi har i Danmark ikke kunne påvise helt den samme effekt som i vores Nordiske lande, men metoden kan overvejes når andre metoder har slået fejl.

Midlet polidocanol® anvendes indenfor plastikkirurgi og mave-tarm kirurgi til at “stoppe/slukke” for hhv uønskede kar i huden (åreknuder) og i spiserøret (varicer).

Hos Boesendiagnostics har vi været oppe i Umeå og lære metoden og vi har selv brugt sklerosering i forbindelse med forskning gennem en årerække. Hvis du mener du kan være kandidat til sklerosering så kontakt os for nærmere information og vejledning/rådgivning. Alt afgørende er det dog hvordan din syge sene ser ud på en ultralydsskanning og hvilke behandlingsmetoder du allerede har været igennem.

Billeder af selve skleroseringsprocessen. Det er den øgede karaktivitet i senen (farven) som man ultralydsvejledt stopper. Nålen placeres der hvor den røde pil anviser. Herefter injiceres polidocanol indtil man har “slukket” for karaktiviteten til den syge del af senen.

Billeder af besøg i Umeå, Sverige hvor professor Lars Ohberg og professor Håkan Alfredsson demonstrerer metoden for os. Behandlingen af en patient med kroniske Achillessene problemer.