Morten Boesen blev færdig som læge i  2000 og speciallæge i ortopædkirurgi i 2011. Han er specialist i idrætskirurgi. Både under og efter studiet har han beskæftiget sig med sport og har selv spillet badminton og været en del af landsholdstræningen.

Har bl.a. Skrevet Ph.D. om skader på sener og brugen af ultralyd i den diagnostiske udredning. Herudover talrige internationale artikler i anerkendte tidsskrifter samt kapitler i lærebøger.

Har undervist speciallæger, læger og medicin studerende i brugen af ultralyd (basale og avancerede skanninger) og i emnet: billeddiagnostik og idrætsmedicin. Er blevet oplært i at ultralydsskanne på Parker Instituttet,  Frederiksberg Hospital som er et af de førende steder i landet indenfor ultralyd og reumatologiske sygdomme. Har siden hen videreuddannet sig i Australien, hvor han har været en del af Victoria Imaging House i Melbourne som er diagnostisk/ udredningssted for bl.a. Australien Open  (tennis), PGA touren (golf), Cricket, Australien football, soccer mm. Fungerede bl.a. som læge og ultralydsskanner under Australien Open.

Har siden 2005 været læge i FCK fodbold, og siden 2009 haft ansvaret for hele sundhedssektoren i FC København.

Har siden 2009 været læge for Spartas elite udøvere.

Har siden 2018 været Forbundslæge i DBU og læge for det danske herre landshold i Fodbold.